حوادث

نبيل غبريال محامي طـ ـفل دمنهور يكشف تفاصيل جديدة

نبيل غبريال المحامي يكشف تفاصيل جديدة في قضية طفل دمنهور

 

قال نبيل غبريال ، محامي طفل دمنهور : لست المحامي المُتولي الدفاع في هذه القضية، وأي محامي في قضايا الجنايات عليه دراسة الجناية بدقة .

 

وتابع غبريال :” كانت البداية عندما توجه الطفل واسرته الى قسم الشرطة ، وهناك الطفل لم يتعرف على الرجل المتهم، وكان ذلك في حضور شاهدين هما : (و)، و ضابط شرطة.

وأضاف :” ولابد من استدعاء هؤلاء لسماع أقوالهم في الإجراءات المقبلة، كنت سأفعل ذلك في حال كنت محامي المتهم .

كما أكد:” من أول وهلة الطفل بعد الإجراءات اللي تمت وحفظ وإلغاء الحفظ وكمان الجزء اللي النيابة العامة أصدرت حاجة اسمها بلا وجه لإقامة الدعوى الجنائية.

وتابع :” واتلغى هذا الأمر من واقع الكلام كله اللي في الأوراق من أول وهلة للطفل سأله وكيل النيابة الموضوع حصل كم مرة ؟، قال له مرة واحدة.

 

وواصل :” قال له حد شافك؟

قال لا.

لافتا :” بعد فترة وكيل النيابة جاب كل الشهود وكل المدرسين اللي في المدرسة وكل الناس طبعا.

ورأى :” كان مفروض إجراء معاينة وضم الكاميرات، بس طبعا دلوقتي فات أكثر من سنة وما فيش كاميرات.

مضيفا :” وكان المفروض توقيع الكشف الطبي على المجني عليه والمتهم مش كشف الطب الشرعي بس، لا كشف الطب النفسي.

وواصل :” من الأقوال كلها على لسان كل الشهود، بما فيهم أساتذة أفاضل جُم من خط نجدة الطفل 16000، قالوا ان الطفل فيه تشتت حركة.

كما لفت :” وفي أقوال منسوبة للأب نفسه أنه عنده تشتت حركة.

موضحا :” وده لم يثبت طبياً.

كما لفت :” في حاجة اسمها الإدراك والتمييز في القانون، لو في مشكلة في الإدراك والتمييز، والقضية كلها قائمة على أقوال الطفل.

مضيفا :” أي قضية، حتى لو فيها طفل، لازم في حاجة تانية تثبت الإدانة مش أقوال الطفل.

مشيرا :” حتى لو كل أقوال الطفل سليمة وما فيش أي حاجة تانية، القضية تاخد براءة.”

وتابع :” الطفل معرفوش من الأول في القسم، وموضوع القسم ده مش مذكور في التحقيقات ما تعملش محضر.

كما أضاف :” عشان كده لازم المحامي اللي هيكون في الاستئناف يجيب “و”، وضابط المباحث اللي ما عملش المحضر.”

ِِAKmal ELnashar

صحفي وكاتب مصري
زر الذهاب إلى الأعلى
Verified by MonsterInsights